Een creditcard is een betaalmiddel in een vorm van een pas. Hoewel de creditcard decennia terug bedoeld was voor een wel ervarend persoon, is het nu een middel gebruikt door velen.

Waar gebruik je een creditcard voor?

Een creditcard wordt meestal gebruikt om grotere bedragen te betalen zowel in het binnen- als buitenland. De creditcard wordt vaak gebruikt bij hotel-, restaurant-, of vakantiereserveringen. De bedragen zijn vaak in verhouding lager dan het geleende bedrag bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

De werking.

Een creditcard betaling zorgt ervoor dat het bedrag wordt voorgeschoten. Dit wordt gedaan door de creditcardmaatschappij. Dit is de aanbieder van uw creditcard. Het bedrag dat is voorgeschoten wordt meestal periodiek, meestal aan het einde van de maand, gevorderd.

U kunt, als eigenaar van de creditcard, ervoor kiezen om het geleende bedrag niet in een keer terug te betalen. De creditcardmaatschappij biedt de mogelijkheid om het bedrag gespreid te betalen. U betaald dan maandelijks een deel van het verschuldigde bedrag aan uw creditcardmaatschappij. Voor meer informatie over de creditcard, kunt u kijken op creditchecker.

Aanvragen en vergelijken

In Nederland zijn er veel creditcardmaatschappijen. Daarom is het begrijpelijk dat u het maken van deze keuze lastig is. Bij de meeste banken in Nederland kunt u een creditcard aanvragen, maar er zijn ook vele andere aanbieders. De verschillende creditcardverstrekkers bieden u andere mogelijkheden. Het is daarom verstandig om de aanbieders te vergelijken. Houdt bovendien rekening met het gesteld limiet. U kunt een bedrag lenen tot maximaal het gestelde limiet.

Soorten

Er zijn verschillende soorten creditcards in Nederland. De creditcard zijn onder te verdelen in hoofdgroepen:

·      Visa

De Visa is aangesloten bij meer dan 30 miljoen aangesloten winkels, restaurants etc. Deze wordt wereldwijd geaccepteerd.

·      Mastercard

De mastercard heeft 23 miljoen aangesloten acceptanten. Ook deze wordt wereldwijd geaccepteerd.

·      American Express

De American Express heeft zes miljoen betaalpunten. Deze wordt echter niet wereldwijd geaccepteerd.Deze kaartsoorten kunnen weer onderverdeeld worden is de goedkope, een golden of zakelijke creditcard.

De voordelen

Het bezitten over een creditcard kent veel voordelen. Ten eerste hoeft u niet onnodig veel contant geld op zak te hebben. Zeker in het buitenland is dit handig en veiliger.

Ten tweede zijn uw aankopen met een creditcard de eerste dagen verzekerd tegen verlies of diefstal. Wanneer u online bestelling achteraf niet in orde was kunt u de bestelling annuleren.

Bovendien geeft de creditcard u de mogelijkheid om achteraf te betalen. Ook zijn er mogelijkheden om flexibel af te lossen. U hoeft dus niet een groot bedrag meteen te betalen.