In sommige situaties moet u onverwacht over een groot geldbedrag beschikken. In dit soort situaties kunt u een doorlopend krediet aanvragen om deze bedragen op te vangen.

Voor wie?

Een doorlopend krediet is geschikt voor mensen die een regelmatig behoefte heeft aan geld en een variabele rente willen betalen. Een doorlopend krediet kan aangevraagd worden door personen van 21 tot 60 jaar oud.

Wanneer u opzoek bent naar meer zekerheid, zoals een vaste rente en looptijd, is deze vorm van lenen minder geschikt. De looptijd en rente variƫren namelijk.

Flexibiliteit

De doorlopend krediet is erg flexibel. U kunt binnen het limiet het geleende bedrag afstemmen op uw situatie. De limiet is het bedrag dat je maximaal mag lenen.

Ook de aflossing van de lening is flexibel. U mag altijd extra geld aflossen, volgens de voorwaarden.

Met een Doorlopend Krediet kun je inspelen op zaken die nu nog niet zeker zijn:

  • Soms heeft u geen extra geld nodig of juist wel.
  • Soms kunt u wel extra geld aflossen, soms niet.

De rente

De rente van een doorlopend krediet is variabel. Het veranderd elke maand. Wanneer het rente percentage daalt betaald u meer aan aflossing. Wanneer de percentage juist stijgt, betaal je minder aan aflossing.

De rente van een doorlopend krediet heeft verschillende onderdelen. Het bestaat uit fundingkosten. Dit zijn de kosten die de geldverstrekker maakt om het geld in te kopen. Ook kredietrisico is een onderdeel. Dit is een vergoeding voor het risico dat klanten niet terugbetalen. Ten slotte bestaat het uit een vergoeding van de kosten en een winstopslag. De winstopslag is een vergoeding voor de aandeelhouders. De rente wijzigt wanneer een van deze onderdelen veranderd.

Opzoek naar zekerheid?

Wil je meer zekerheid en geen variabele rente en looptijd. Bekijk de persoonlijke lening. Deze lening biedt u meer zekerheid door een vaste rente en looptijd vast te stellen.

Nadelen

Naast de voordelen, kent de doorlopend krediet nog enkele nadelen:

  • De mogelijkheid om steeds meer geld te lenen is aantrekkelijk. Vaak wordt het krediet niet helemaal afgelost.
  • De rente kan hoog oplopen, waardoor u met hoge kosten kunt zitten.
  • De rente van en doorlopend krediet is niet aftrekbaar.