Eindelijk. Na lang zoeken heb je ‘m: je appartement, huurwoning of droomhuis. Ongeacht de type woning ben je vast bezig met veel praktische zaken. Naast de opstalverzekering komt ook de inboedelverzekering hier aan te pas. Inboedelverzekeringen? Maar wat is dat eigenlijk?  

Een inboedelverzekering verzekert je meubilair, servies of kleding. Kortom: alles wat je op kunt pakken en mee kunt nemen als je gaat verhuizen. Heel veel spullen dus. Het is daarom erg belangrijk om je hiervoor te verzekeren. Niet verplicht, maar zeker wel verstandig.

Kosten besparen

Investeren in een goede inboedelverzekering kan je veel geld besparen. De inboedel van jouw woning kan een hoge waarde hebben. Zoals in ieder woning, kan ook in jouw woning situaties ontstaan waarbij de inboedel schade oploopt. Denk aan brand of diefstal. Om te voorkomen dat je met hoge kosten zit is het dus verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten.

Premies

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering moet je (meestal) maandelijks premie betalen. De hoogte van deze premie hangt af van de waarde van je inboedel. Is jouw inboedel niet veel waard? Dan is je premie niet hoog. Hoe meer waard je inboedel is des te meer je betaald aan premie.

Verzekeringsmaatschappijen

Met al die verzekeringsmaatschappijen, kan ik me voorstellen dat je niet weet welke het best bij jouw past. Op de website Hoyhoy.nl kun je bijna alle verzekeringen in Nederland met elkaar vergelijken. Op deze manier is het maken van de keuze een stuk makkelijker.

 

Wees verstandig en sluit bij aankoop van je woning een inboedelverzekering af voor meer zekerheid!